U bevindt zich op: Sitemap > Autodemontage > Autorecycling

Autorecycling

Autorecycling is waaraan Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot dagelijks een belangrijke bijdrage doet. Zoveel mogelijk gebruikte Peugeot en Citroen onderdelen worden door eigen autodemontage verkregen en inmiddels wereldwijd verkocht. De restmaterialen van ons autorecycling proces worden in samenwerking met Auto Recycling Nederland (ARN) afgevoerd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

Inmiddels kan in Nederland 95% van een auto worden hergebruikt. De verkoop van occasie onderdelen speelt hierbij een belangrijke rol. Autorecyclage is inmiddels een zeer specialistisch vak geworden.In de automotive branche worden veel specialistische woorden en termen gebruikt, ook binnen een autoafbraak is dit het geval. Van een aantal veel voorkomende begrippen hebben wij voor u een woordenlijst opgesteld, zodat u weet wat er met een woord bedoeld wordt. Wij hopen u hiermee van dienst te zijn bij de aanschaf van herbruikbare wisselstukken voor een Citroën of Peugeot automobiel.

Een splitsing is gemaakt in termen binnen het autobedrijf enerzijds en het autodemontagebedrijf met de Citroën en Peugeot occasie onderdelen anderzijds.

Stiba - brancheorganisatie en belangenbehartiger van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven.

ARN - het Nederlandse expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche